14 Temmuz 2013 Pazar

Protein Tozu Nedir? Protein Tozunun Faydaları


Sponsorlu Bağlantılar
                

BSN Syntha-6 Protein Strawberry 2270gr %100 ORJİNAL

                                      
"Protein Tozu Nedir? Protein Tozunun Faydaları" başlıklı yazıyı paylaşın;


Protein tozu nedir, Protein tozunun faydaları, Protein tozu ne işe yarar, Protein tozu ne zaman kullanılır, Protein tozu özellikleri, Protein tozu kullanım miktarı, Protein tozu ölçüsü, Protein tozu çeşitleri ve daha birçok sorunun cevabı
Protein en önemli besinlerin başında gelmekle birlikte protein tozlarıda insan hayatında önemli bir yere sahiptir.Ancak bu progtein tozları o kadar dikkatli kullanılmalı ki aksi takdirde hiçbir faydasından yararlanılamaz.Proteinleri doğru yerde ve doğru zamanda tüketmek çok önemlidir.İşte proteinleri kullanıp fayda alabileceğiniz doğru yer ve zamanlar.
1. Spor veya Antremandan hemen sonra:
Sıklıkla protein tozu tüketmiyor ve günlük bir kereye mahsus tüketiyorsanız işte en doğru zaman.Spordan veya antrenmanda hemen sonra vucudunuz proteine ihtiyaç duymaktadır ve tam bu esnada 25- 30 gram tüketmeniz en doğru seçenektir.Böylelikle zararından da kaçınmış olacaksınız.

2. Spor veya Antremandan bir saat sonra

Antremandan ortalama 1 saat sonra, vücudunuz sakinleşip normal hale gelmiştir. Bu süreçten sonra tekrardan vücudunuz büyümeye müsaittir. Antremandan hemen sonra tüketmiş olduğunuz protein tozu metobolize edilmiştir ve vücüdunuz daha fazlasını ister. Bu sürede kullanacağınız protein tozu, vücudunuzun tamirini hızlandıracaktır.
Bu süreçtede 25-30 gram protein tozu tüketmenizi tavsiye ederiz.
3. Sabah vakti ilk iş
Uyandıktan hemen sonra veya bir kaşık protein tozundan hemen sonra. Vücudunuz ortalama 8 saatlik bir süre aç kaldı ve herhangi bır gıda tüketemedi. Vücudunuzu besleyin!
Protein tozu normal gıdadan vücudumuz tarafından çok daha çabuk sindirilir ve bu sayede vücudunuz daha hızlı beslenmiş olur.
Bu protein aşısı metobolizmanızı hızlandırır ki buda yağ yakımında size yardımcı olur. Beraberinde tabi ki güzel bir kahvaltı yapınız.
4. Akşam en son işiniz
Vücudunuzu gece boyunca koruyun. Bunun için güzel bir kombinasyon whey protein ve su bardağıyla süt karışımıdır.
Whey hızlı sindirilen bir proteindir, süt proteini (casein), casein ise yavaş sindirimli bir proteindir. Gece boyunca yavaş sindirimli bir protein tozu uzun süre olduğundan dolayı daha uygundur. İkisini karıştırarak güzel bir sonuç elde edebilirsiniz.
5. Öğünler arasında
Uzun zaman zarfı varsa, protein tozu kullanmanız mantıklı olacaktır. Bu sayede gün boyunca vücudunuzu proteinle beslemiş olursunuz. Bu sayede kas düşüşü yerine kas artışı elde etmiş olursunuz.
6. Öğünler içinde
Öğünler içinde protein tozu tüketerek öğününüzdeki protein miktarini artırmış olursunuz. Protein içeriği az olan öğünlerde supplement olarak protein tozu tüketmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder