16 Temmuz 2013 Salı

Vücut Geliştirme, Bodybuilding Motivasyon



 

1 ZEVK ALIN - Egzersiz programına başlayan bütün insanların yarısı ilk altı ayda antremanı bırakırlar. Öyle ise diğer %50'yi salonda tutan nedir? Hiçbir sihirli metot sizi bir antreman programıyla ilgilenir hale getiremez.

Cevap: Yaptığınız şeyi sevmek. İnsanlar daha sağlıklı olmak için çalışsalar bile eğlence faktörü önemlidir. Hepimiz şunu biliriz ki, eğer yaptığınız şey hoşunuza gitmiyorsa bir metosa yapışmak gerçekten çok zordur. Araştırmacılar sık sık şu sonucu itiraf ederler ki, bir işin çok fazla üzerinde

durma sağlık açısından faydalı değildir.
Gençlik sporlarına iştirak etmenin en önemli sebeplerinden biri eğlenmektir, hala insan doğası olarak sporun eğlence yönünün ve fiziksel aktivitesinin, verimli olma, sıkı çalışma ve başarılı olma ihtiyacı tarafından pabucu dama atılmış görünmektedir. Sınır şudur: Egzersiz yapmaktan korkmamalısınız, Eğer korkarsanız, elde etmek istediğiniz kazançları bulamayacaksınız ve programınız kısa sürecektir. Paten, yüzme, aerobik dansı, ağırlık kaldırma, jogging (yavaş koşu) ya da bisiklete binme gibi eğlenceli ve aynı zamanda sağlıklı kazançlar sunan bir şeyler bulun.


BSN Syntha-6 Protein Strawberry 2270gr %100 ORJİNAL



2 ORGANİZE - Zamanım yok! Egzersiz yapmamak için en sık kullanılan mazeret, Biz yetişkinler olarak günlük planlarımızı iş, okul, aile ve boş vakit aktiviteleri çevresinde yaparız. Gerçekten programınızda başarılı olmak istiyorsanız, antremanlarınıza öncelik vermelisiniz ve onları düzenli alışkanlıklarınız haline getirmelisiniz. Kendinizle tartışmak için ayırdığınız her dakika ile (egzersiz yapmak için zamanım var mı, yok mu? gibi) oturarak zaman harcama garipliğini edinmiş ve arttırmış oluruz.

3 EGZERSİZİ BİR ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN - Egzersizleri alışkanlığınızın bir parçası yapmanın en etkili tekniklerinden biri çalışmak için her gün bir kenara özel zaman ayırmak ve bu planı haftadan haftaya sıkı sıkıya uygulamaktır, Müşterilerinizin, ailenizin, arkadaşlarınızın ve iş arkadaşlarınızın, o anın egzersiz zamanınız olduğunu bilmelerini sağlayın. Bu sadece bir alışkanlık örneği değildir aynı zamanda planınız hakkında bilgisi olanlara karşı sizi sorumlu kılar. Çok geçmeden "antremanın nasıldı?" veya "Ne kadar kaldırdın?" şeklinde sorular sorarlar. Antremanı yapmamak için çok kolay şekilde mazeretler bulabilirsiniz, fakat bunu başkalarına karşı yapmak günden güne artarak zor hale gelir.

4 ARKADAŞLIK - Aile ile veya arkadaşlarla münasebetleri aynı olanlar egzersiz rejiminizi devam ettirmenizde en büyük ittifakınız (bağlayıcınız) olur. Sosyal desteğin antremanınıza sıkıca yapışık kalmanızı sağlayacak motive edici önemli bir içerik olması gibi destek eksikliği de sıklıkla vazgeçişin müjdecisi olarak adlandırılmaktadır. Eş tarafından verilen desteğin egzersize bağlı kalma yolunda çok büyük payı olduğu bilinmektedir. Bir araştırmacı şu sonuca varmıştır ki, eşleri programlarına ilgisiz ya da negatif olanların bırakma oranı, eşleri kendilerini bu sorumlulukları konusunda cesaretlendirenlere göre 3 kat daha fazladır. Eşlerinizi, amaçlarınızı da kapsamak üzere antremanların her yönü, (süre, antremanlarınızın sıklığı ve tecrübe ettiğiniz fiziksel ve fizyolojik karları, vs...) konusunda eğitin veya beraber egzersiz yapmaya başlayın. Dışarıda bir eşle çalışmadan önce organize edilmiş bir antremandan vazgeçme oranı % 56 iken, eş antremana başlayınca bu oran dikkate değer bir şekilde % 10' a düşmüştür.

5 UYGUN BİR YER OLMASI - Egzersiz yapmamak için insanların en genel sebeplerinden biri de imkanların eksik olmasıdır, Eğer gym' iniz çok uzaktaysa muhtemelen gitmeye devam edemeyeceksiniz. Bunun gibi, çalışma saatleri çok sınırlıysa veya salon çok kalabalıksa, evde veya çok basit bir salonda da temel antremanı yapabileceğinizi hatırlayarak çevrede ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir salon aramalısınız.

6 GERÇEKÇİ OLUN - Eğer yeni başlayan biri iseniz ilk deneyimleriniz rahatsız edici olabilir. Ağrınızı arttırmayı ümit edebilirsiniz ve yürüme bandı size çok monoton gelebilir. Kendinizi, kendinize şu soruları soruyor olarak bulabilirsiniz: "Bunu neden yapıyorum? Başkalarına kıyasla aptal biri miyim? Çok çelimsiz ve şekilsiz bir vücudum mu var? Devam etmenin ne faydası var? Asla şekilli ve fiziği güzel biri olmayacağım," Eğer bu durumla karşılaşırsanız lütfen negatif düşüncelere takılmayın, kendinizi üzecek düşünce ve fikirlerden kaçının. Ayrıca gerçekçi şeyler beklemelisiniz ki hayal kırıklığına uğramayasınız. Bir ayda 13 kg yağ kaybedemezsiniz ya da 6,5 kg kas arttıramazsınız.

7 BİR SEÇİM YAPIN - Egzersizden 'hoşlanmak bir seçimdir, ifadeniz herhangi bir makul sebep olmadığı zaman kendinize hep bir şeyler yapmayı sevmediğinizi söylerseniz ve o şeyleri sevmemeyi kabul etmiş olursunuz. Kendinize yukarıdaki gibi negatif sorular sorarsanız, şu sorular gibi birkaç tane daha sormayı deneyin; Aptal göründüğümü düşündüğüm zaman bana olabilecek en kötü şey nedir? Egzersiz yaptığım zaman neden diğerlerinin onaylarına ihtiyaç duyuyorum ? Eğer antremanı bırakırsam sağlık riskleri neler olur ? Eğer zamanınızı bu soruları sormaya ve eksiksiz cevaplamaya ayırırsanız sık sık yeni bir fizyoloji geliştireceksiniz. Bu bazen rahatsızlık verici de olsa egzersizin yapılabileceğini ve uzun çalışmalarla harcanan zamana ve efora değeceğini ifade eder.

 





BSN Syntha-6 Protein Strawberry 2270gr %100 ORJİNAL

8 YAPTIKLARINIZI TAKİP EDİN - Salonda ne yaptığınıza dair'kayıt tutmanız, neler başardığınızı görmenize yardım eder, Bu kayıtlar vücut ağırlığı, bel ölçüsü, kan basıncı, kolestrol seviyesi, günlük kalori alımı ve dinlenme sırasında kalp atış oranı gibi başlangıç bilgilerini içerir. Antreman bilgileri ayrıca kardiovasküler çalışma yaparken; Ağırlıklar, tekrarlar ve kaldırılan setler cross antremanıyla harcanan zaman vb.' sini kapsamalıdır. Bu kendinizi inceleme yöntemi, programınıza sıkıca yapışmanıza yardımcı olur ve amaçlarınıza en doğru şekilde ulaşmanızı sağlayacak en gerçekçi bilgileri verir.

9 BAŞARILARINIZLA BÜTÜNLESİN - Vücut geliştirme rejiminiz sadece vücudunuzu değil düşüncelerinizi de değiştirir. Fiziğiniz ve kendiniz hakkında çok daha iyi hissedeceksiniz ve antreman yapmanın değerini takdir edeceksiniz, Başlamak zor olabilir, devam ettirmek daha da zor olabilir fakat gerçekten yapabileceğinizi biliyorsunuz ve her gün biraz daha gelişmeye devam ediyorsunuz.

Kaynak : www.weiderturk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder